Ce cred eu despre asta?

  • -

Ce cred eu despre asta?

Se spune ca era odata o baba care mergea linistita pe strada in drumul ei spre casa, cand la un moment dat este intampinata de o persoana agresiva care o ameninta ca daca nu ii va da toti banii pe care ii are la ea plus poseta, o va rani. Baba, puternica asa de caracter refuza sa i le dea, il injura pe “agresor” iar acesta nervos din cale afara, ii trage un pumn in gura de-i sar dintii babei pe trotuar. Pe langa asta, pleaca linistit de acolo impreuna cu tot ce ii apartinea dansei, ca si cum nimic special nu s-ar fi intamplat.

Bun. Un cetatean linistit de pe strada opusa, vazand cele intamplate, afirma urmatoarele ganduri:” Saraca babuta, cum i-a putut face nenorocitul acela asa ceva? Doamne, in ce tara traim, nu mai poti circula in siguranta pe strada. Cum se poate ca o persoana asa buna sa pateasca ceva asa rau? Sper sa-l manance puscaria pe banditul acela”.

Intamplarea face ca tot pe strada si in acelasi moment cu cele intamplate mai sus, sa il intalnim si pe James A. care e cunoscut ca face parte dintr-o gasca de mafioti din oras. La cele vazute si auzite acesta exclama:” Ce om tare, frate…daca baba s-a opus, asta nu a ezitat si a pus-o la punct. As vrea sa-l cunosc odata. Sper sa am si eu tupeul intr-o zi sa fac ce a facut el.”

La coltul strazii, un fotograf de profesie prindea mai multe cadre inainte de evenimentul propriu-zis. Totusi, fiind pe faza a surprins momentul exact cand talharul era cu pumnul pe fata babei.Imediat il cuprind gandurile:” Pfoai ce tare, poate primesc premiul Pulitzer pentru asta, la fix am prins momentul, exact cand trebuia.”

Un politist patruland prin zona si vazand cele intamplate dar neapucand sa-l prinda pe agresor exclama frustrat:”Asta mai imi trebuia pe ziua de azi, nu e de ajuns ca sunt obosit si n-am dormit de doua zile. Acum trebuie sa raportez la sectie tot, o sa mi se ia declaratie si la randul meu trebuie sa iau altora.Parca nu se mai termina ziua.”

Dupa cum observi, cetateanul obisnuit, James A. fotograful cat si politistul au pareri si opinii diferite raportate la cele intamplate,

Si acuma vin doua intrebari:

  • Cine are dreptate dintre cele 4 persoane?Sau care opinie ti se pare cea buna?
  • Oare cum vede Dumnezeu(Universul, Buddha, Allah, Inteligenta Infinita) aceasta situatie?

 

 PS: Daca raspunzi corect la a doua intrebare, s-ar putea sa gasesti solutia marilor probleme cu care te confrunti.