De ce nu mai alerg dupa succes?

  • -

De ce nu mai alerg dupa succes?

Studiind dezvoltarea personala de mai mult timp, la un moment dat stau si ma intreb:”Oare chiar asa trebuie sa fie viata, un zbucium constant in care eu alerg dupa niste lucruri?”

In majoritatea cartilor pe care le citeam gaseam urmatoarea formula:”scop+actiune=succes”. Mai sunt si alti termeni care intra in ecuatie in carti precum planul de actiune, detasarea( Joe Vitale, Bob Proctor) dar ma voi opri doar la scop si actiune acum.

Scopul. Consider ca e foarte important sa ai un scop si o directie in viata. Fara o viziune macar larga asupra cine esti si ce vrei, vei ajunge de multe ori sa te simti frustrat sau lipsit de directie. Multi autori recomanda sa ai un scop cat mai clar si precis; personal sunt de acord si nu. De acord fiindca scopul iti da directia, dar pentru mine nu trebuie sa fie neaparat si precis. Cele mai frumoase si mari impliniri care mi s-au intamplat au aparut dintr-o viziune larga, chiar foarte larga asupra lucrurilor si nu dintr-un scop precis. Am pornit intotdeauna spre ceva ce mi-a placut chiar daca nu am vazut la inceput care va fi rezultatul final. Follow your heart, cum ar spune englezii. De multe ori daca nu ai gasit un scop precis, s-ar putea sa simti presiune si frustrare in legatura cu asta, si nu vei face decat sa te indepartezi mai mult de o viziune clara. Asa ca relaxeaza-te, bucura-te de ce vezi in momentul asta si fii sigur ca, ce e mai bun va veni la timpul potrivit. Inca un beneficu pe care l-am vazut in abordarea mai larga a scopurilor, a fost faptul ca, pe parcurs poti sa fii surprins placut de ceva la care nu te asteptai. Ii dai voie inspiratiei sa te ghideze si poti ajunge la un scop mai inalt si mai potrivit pentru tine.

Actiune. Sunt de acord cu afirmatia cum ca, actiunea masiva aduce rezultate masive la fel cum sunt de acord ca non-actiunea sau actiunea inspirata poate aduce rezultate masive.

Ce inseamna non-actiune?

In cartea Secretul, Rhonda Byrne face referire la termenul de actiune inspirata(care pentru mine e acelasi lucru) si il descrie cu urmatoarele cuvinte:“Imaginati-va viata ca un rau care curge repede. Atunci cand actionati pentru a face ca un anumit lucru sa se intample, e ca si cum ati merge contra curentului. Veti avea senzatia ca e greu si ca sunteti ca intr-o lupta. Atunci cand actionati pentru a primi de la Univers ceea ce doriti e ca si cum ati pluti dusi de curent. Va fi o senzatie lipsita de efort. Aceasta este senzatia produsa de actiunea inspirata si de plutirea in curentului Universului si a vietii”.

Adu-ti aminte de legea dualitatii.  Totul depinde de cum te raportezi. Cu cat iesi mai des din zona de confort, cu atat vei creste mai repede pe toate planurile. Cu toate acestea, o actiune lipsita de efort impreuna cu incredere si detasare poat produce miracole. Uneori, e nevoie doar sa te incredintezi in mana Universului(Dumnezeu, Tao, Allah, cum vrei sa-i spui) si sa ai incredere. Pe langa asta, o actiunea masiva care e data de o pasiune sau placere, eu nu o numesc actiune, nici munca. O vad ca pe o distractie, oricare ar fi aceea.

Succes. Un cuvant foarte interesant. De aici pleaca totul, ce inseamna pentru tine succesul? Pentru cineva poate insemna trairea unor experiente sau emotii super pozitive, pentru tine poate fi luarea unei note bune sau castigul unei anumite sume de bani..

Pentru ce alergam pana la urma?

Personal, am incetat sa alerg in momentul cand am realizat ca drumul si nu destinatia e adevaratul succes, asa ca acum pot sa ma bucur de drum fara presiuni si atasamente legate de viitor.

In concluzie, cea mai importanta ideea pe care vreau sa o transmit prin articolul asta este :“fa ce simti ca functioneaza pentru tine si ce te face sa te simti bine si nu ce spun altii”.