De ce lumea e rea?

  • -

De ce lumea e rea?

Te uiti la lume si la oameni si ce vezi? Ura, dezbinare, dispret, razboi, lupta si apoi zici:” oribila lume in care traiesc, populatia asta e de rahat, asa m-am saturat de toate astea” dar de fapt ele nu au loc acolo, in exteriorul tau ci au loc in tine. Tot razboiul si toata negativitatea pe care o detesti se afla reprimata in tine si se desfasoara in fiecare clipa.

Astfel o proiectezi asupra celorlati si lumii insasi. Adevarul din punctul in care il vad in acest moment este ca schimband interiorul, schimbi exteriorul, automat si instantaneu.

Nu ma refer la schimbare de genul gandirii pozitive in care tu afirmi ca esti bogat si sanatos dar esti falit si bolnav.

Nu ma refer nici la a nega existenta “negativa” din tine si a-ti concentra toata atentia spre cea pozitiva.

Ma refer la a constientiza existenta emotiilor reprimate negative si la a le scoate la suprafata constientului. Stii, emotii si ganduri de genul cand cineva te enerveaza si tu ii raspunzi frumos si diplomat dar in interior te vezi aruncandu-i o sticla in cap. Reusind sa te detasezi de acele emotii, asa te cureti pe tine cat si exteriorul tau.

Detasarea nu inseamna a-i arunca cu sticla in cap pentru a te simti eliberat. Inseamna a permite emotiilor sa se desfasoare in interior fara a le amplifica cu ganduri sau a te opune lor. La un moment dat, isi vor pierde din energie si se vor diminua treptat.

Personal, am observat ca atunci cand spui unei emotii puternice negative “Multumesc” reuseste sa se calmeze si usor usor ratiunea revine la locul ei.

Sunt multe tehnici care te ajuta sa te detasezi printre care: rugaciunea(mai puternica daca iti provoaca emotie), EFT(Emotional Freedom Technique), Ho`oponopono, Metoda Sedona si altele.

Sunt sigur ca studiind dezvoltarea personala, la nivel constient stii ca ai un potential urias, ca te-ai nascut bogat si ca meriti toata abundenta din lume. Dar poate ti-ai dat seama ca nu e suficient. Am trecut printr-o perioada de frustrare mare atunci cand, cu toate ca stiam aceste lucruri, lumea mea interioara era varza. Ajungi intr-un moment in viata ta, cand dupa ce ai participat la cursuri de motivatie, dezvoltare personala, ai citit zeci de carti, emotii precum frica, anxietatea, frustrarea te dau peste cap. Unde-i buba Jose?

Buba e in tine si solutia se numeste curatare, detasare sau cum vrei sa-i spui.

Esti deja de succes, bogat, sanatos sau ce atribute pozitive mai doresti, problema e ca acele emotii si convingeri care sustin abundenta si prosperitatea sunt acoperite de praf asa cum soarele uneori este acoperit de nori. Da norii la o parte si vei vedea soarele. Precum soarele care straluceste non-stop, odata ce ai curatat amintirile, programele si negativitatea din tine, vei straluci tot mai mult. Asta vine natural, nu ai nevoie de tehnici sa te ajute sa stralucesti sau sa-ti impui convingeri pozitive.

Soarele straluceste pur si simplu, nu se chinuie sa straluceasca.

Trecand prin acest proces, la un moment dat te vei uita la lume si la oameni si vei vedea ceva schimbat. Parca sunt mai frumosi, mai rabdatori, mai buni, lumea e mai prietenoasa. De fapt nu s-a schimbat nimic in exterior, ci te vezi pe tine pentru ca tu te-ai schimbat. Ghandi spunea:” Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” , fix de aceea, ca unica solutie este schimbarea mea, a ta si a fiecaruia in parte.